نظرات شما در مورد ازمون مرحله دوم
لطفا نظرات خودتان را در مورد ازمون مرحله دوم در قسمت دیدگاهها بیان کنید.
کلید ازمون تستی را اینجا و پاسخ سوالات تشریحی را اینجا میتوانید مشاهده کنید. در ضمن سوالات را میتوانید در قسمت بایگانی دانلود کنید.
از نظرات همه شما عزیزان تشکر میکنیم. چند نکته در مورد نظرات شما:
نظراتی که به باشگاه مربوط می شد به ریاست باشگاه منتقل شد.
نظرات عدهای در کامنتها اینگونه القاء میکرد که تقلب گستردهای در حوزه شهید بهشتی انجام شده که اصلا اینگونه نبوده است. به لحاظ اجرایی این حوزه مشکلاتی داشته اما دلیلی بر این نیست که این ازمون در این حوزه مورد تایید کمیته نباشد. نحوه چیدمان دانشاموزان و نظارت این حوزه مانند بقیه حوزهها بوده؛ تنها تفاوت این بوده که در این حوزه فاصله دو نفری که کد متمایز داشتهاند (نه دو نفری که کد یکسان داشتند) کمتر از حد نرمال بوده که به محض رسیدن نماینده باشگاه و کمیته این مشکل نیز برطرف شده است و در روز ازمون تشریحی نیز هیچ مشکلی وجود نداشته است.
بعد از بررسی نمرات تستی اگر لازم باشد تعداد نفراتی که پاسخنامه تشریحی انها تصحیح میشوند افزایش مییابد. جهت اطلاع شما، با توجه به امار سالهای گذشته تعداد کمی در حد ۲ یا ۳ نفر از نفرات نهایی در ازمون تستی جزء ۱۰۰ نفر اول نمیشدند. امسال کمیته با وجود سختی کار، تصمیم گرفته حداقل ۴۰۰ پاسخنامه تشریحی را تصحیح کند.
تصحیح پاسخنامههای تشریحی بدین صورت است که هر سوال توسط دو نفر بطور موازی تصحیح میشود. اگر نمرهای که توسط این دو نفر داده میشود یکسان نباشد این دو نفر با حضور نفر سوم تصمیم درست را اتخاذ خواهند کرد. این دقت بالا به همراه تنوع راهحلها و راهحلهای طولانی شما کار تصحیح تشریحی را طولانی میکند.
یکی از دلایل فرعی که کمیته ظرفیت مرحله اول را افزایش داده و دو برابر ظرفیت نهایی برای مرحله سوم انتخاب میکند این است که عدهای ممکن است در ازمونهای تستی متوسل به راههای غیر اخلاقی شوند. البته دانشاموزان قوی با توجه به رقابتی بودن مسابقه اجازه سوء استفاده را نمیدهند و این اتفاق معمولا بین دانشاموزان ضعیف رخ میدهد و معمولا بیثمر و حتی اثر منفی هم دارد. آن عده کم هم که با راهحل های غیر اخلاقی موفقیت نسبی کسب کنند بعد از تصحیح پاسخنامههای تشریحی خود به خود حذف شده و احتمال انکه بتوانند خود را به ۳۵ نفر نهایی برساننند صفر است.
پاسخنامههای تشریحی حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از ازمون به دست کمیته میرسد. این ۱۰ تا ۱۵ روز صرف جمع اوری پاسخنامهها از استانها، اسکن کردن، تصحیح ازمون تستی و وارسی دستی ازمون تستی میشود. امیدوار هستیم در سریعترین زمان ممکن پاسخنامههای تشریحی را تصحیح کنیم. باشگاه در نظر دارد نتایج را بین ۲۰ تا ۲۵ خرداد اعلام کند. ازمون مرحله سوم در پایان خرداد برگزار خواهد شد. اگر تغییر در زمانبندی ایجاد شود حتما از طریق همین سایت و باشگاه اعلام خواهد شد.
و اما در مورد سوالات:
این سوالها توسط تعداد زیادی از دانش پژوهان المپیاد کامپیوتر سالهای گذشته (جه جدید و چه قدیم) طراحی شده است. این عزیران (که در بین آنها دارندگان مدالهای جهانی حضور دارند) با اگاهی کامل از مباحث المپیاد کامپیوتر این مسائل را طراحی کردهاند (برای مشاهده سیلابس المپیاد کامپیوتر میتوانید اینجا را مشاهده کنید). یک دانش پژوه المپیاد کامپیوتر بیش از انکه نیاز دارد یک برنامهنویس قوی باشد باید توانایی زیادی در حل مسائل بخصوص مسائل ترکیبیاتی داشته باشد. به همین خاطر مرحله اول و دوم بیشتر توانایی شما در حل مساله را می سنجد. در دوره تابستان بعد از اموزش مباحث الگوریتمی توانایی شما در این حوزه سنجیده میشود. مباحث الگوریتمی در حال حاضر در همه مدارس کشور تدریس نمی شود، به همین خاطر نمی توان درصد زیادی از ازمون مرحله اول و دوم را به ان اختصاص داد. اما تلاش می کنیم مفاهیم الگوریتمی یا نکاتی که توانایی شما در طراحی الگوریتم را می سنجد بطور غیرمستقیم یا مستقیم در مسائل گنجانده شود. به عنوان مثال مساله ۲۰ ازمون تستی، با استفاده از تکنیک جستجوی دودویی که یک تکنیک رایج در طراحی الگوریتم هست قابل حل است. نمونههایی از این دست در بقیه سوالاتها زیاد است.
و اما در مورد سوالات تشریحی؛ سوال ۱ یک مساله کلاسیک و ساده در علم کامپیوتر است که مبنای طراحی یک الگوریتم تقریبی است که خوب این نشان میدهد دانش ریاضی میتواند در طراحی الگوریتم تاثیر گذار باشد. از انجا که دوست داشتیم اکثر شما عزیزان دست خالی از این ازمون بیرون نروید این مساله با راهنمایی (قسمت الف) داده شد. این مساله به هیچ وجه در این ازمون تعیین کننده نیست و تمام کسانی که شایستگی حضور در نفرات نهایی را دارند به سادگی میتوانند این مساله را حل کنند. در مورد مساله دوم نیز ابهامی وجود ندارد. مفهوم مرتب کردن کاملا مشخص است. فقط از ان جهت که این ترتیب میتوانست صعودی یا نزولی باشد صراحتا گفته شد منظور ما کدام یک ازاین دو مورد است.
با وجود مشکلات جزئی در برخی حوزهها سلامت ازمون و درستی سوالات مورد تایید کمیته میباشد و طبق روال گفته شده افراد انتخاب خواهند شد. کسانی که امید به قبولی دارند سعی کنند در مدت باقی مانده توان برنامهنویسی خود را افزایش دهند. نمونه سوال مرحله سوم در قسمت بایگانی موجود است. حل مسائل مرحله سوم سالهای قبل کمک زیادی بر افزایش تواناییهای شما و اشنا شدن با ازمون مرحله سوم میکند. میزان تاثیر ازمون مرحله دوم و مرحله سوم برای انتخاب نهایی بعدا اعلام خواهد شد. ازمون مرحله اول تاثیری در انتخاب نهایی نخواهد داشت.
پریسا کیه؟!پارسا!
حوزه ی شهید بهشتی خیلی باهال بود… D:
پشت سری من با بقل دستیش به راحتی تقلب می کردند کسی هم چیزی نمیگفت!!!
با پریسا موافقم
بعد از اون اتفاقای شهید بهشتی ۴۰۰ نفر که اکثرشونم تهرانین خیلی کمه
salam.agha 400 nafar ensafan kheily kame.yekam bishtar sahih konid.
na
az asl miangin estefadeh mikonim farz konid saeed yek daste bandi beshoma midahad hala shoma 99! halat baraye adad dadan be daste ha darid yek kart dar 98! halat hamani mishavad 1392 kart darim pas miangin tedad kart haie hamani dar halat haie mokhtalef 1392*98!/99! ast kemishavad 1392/99 va inadad az 14 bishtar va az 15 kamtar ast
asl miangin migoiad ke halati ast ke az miangin halat ha bishtar kart hamani darad pas hokm esbat shod
درسته اما باید حوزه ی شهید بهشتی رو هم درنظر گرفت.نمی دونی چند نفر بودند؟
دو دفهد ی پیش که مرحله ۲ تستی داشت کفش ۳۰درصد و ۵۰ درصد بود اما امسال ۲۰۰ نفر بیش تر می گیرن .
من ۷٫۵شد نمرم.بنظرت تشریحیم تصحیح میشه؟
خب این که خیلی خوبه! 🙂
البته الان با همین جا چک کردم همون ۶۵ تو چه طور؟؟
با شاززز چک کردم ۶۵ درصد زده بودم
البته نه بیشتر از ۱۵ تا! ۱۵ یا بیشتر.
به…..:
من اینطور برداشت میکنم که تو واسه یه حالت ثابتش کردی(البته اگه راهت درست باشه) در صورتی کهه سوال گفته بود هرطور که دسته بندی بشه.
ببینم تستی تا خوب دادی؟
قبول داری که تویه دور کامل هر عدد دقیقا یه بار حساب شده. کلا ۱۳۹۲ عدد داریم با ۹۹ مرحله پس حتما تو یه مرحله ۱۵ همانی داریم.
اره دیگه.
به……:
یعنی چی؟یعنی ثابت کردی یه حالت وجود داره که بیشتر از ۱۵همانی داره؟
میشه برای سوال ۴ الف گروه هارا روی دایره بچینیم بعد به ترتیب گروه ها را از ۱ تا۹۹ شماره بذاریم بعد هر دفه عددا را یکی به راست شیفت کنیم . بعد از یک دور کامل هر عدد یک بار حساب شده کلا ۹۹ بار عددا را چرخوندیم پس طبق لانه کبوتر تو یه حالت بالای ۱۵ درست داره
کف مرحله ی دو در سال های قبل چه جوری بوده؟ به نظر شما واسه تستی و تشریحی کف چه جوریه امسال؟
تستی ۷ تشریحی ۲۰!
agha akharesh kaf chande?baraye rooz aval che tor?ake in che emtehani bood?baad emtehan kheili az riazia az khfanaye kampioter ma behtar dadand.
آقا ما شهید بهشتی بودیم ۱۰ دقیقه هم وقت امتحانمون کم تر بود(۲ و ۴۰ دقیقه شروع شد پنج و نیم تموم شد) ولی یه سریا اون طرف ساعت ۲ برگه ها رو گرفتن سوالاشو دیدن که یهو گفتن دفترچه هاتونو ببندید آزمون دیرتر شروع می شه بعد اونا شروع کردن تو چک نویس حل کردن سوالارو
لازم نکرده تو نظر بدی! از غرور داری می تکری!
دارم آتیش می گیرم که سه سوال مفت تستی از دستم رفت! لعنت بر بی دقتی و شانس بد! حالا باید نمره منفی هاشو بگیرم.
Salam
۴۰۰ta ghabooli bara rooze2 kam nis
be joz riazia 500t ghabool konin
mamnoon
سلام
خیلی ممنون از زحماتتون
برخلاف نظر بعضی به نظرم آزمون خوبی بود
ولی خب سوال ۱ که کاملن تکراری بود از نقاط ضعف آزمون به شمار میرفت
نکته ی منفی دیگر بارم بندی نامناسب بود
و جای خالی الگوریتم هم حس میشد
اما سوالات ۲ تا ۵ مناسب و قشنگ بودند.
در مورد آزمون تستی باید بگم که سطح سوالات کمی پایین بود و باز الگوریتم چندانی درش نبود که سوال الگوریتم داده شده از الگوریتم های م۱ دوره ۲۲ بسیار ساده تر بود.
از آقای آبام هم تشکر میکنم که سر آزمون به حوزه ی باهنر آمدند و کلن بودنشان مایه ی دلگرمی بود 🙂
لطفن سایت مدرسه رو هم درست کنید تا بتوانیم برای م۳ آماده شویم.
سپاس 🙂
نمیدونم چرا اینقدر راه حل های من پریسا خانم شبیه همه
راجب سوال دوم نگان نباش
جواب !n درسته
چونk دست ما بود و در بد ترین حالت مساوی n-1 بود
kheili az soalat tekrari , gerefte shode az keshvaraye dige,ye meghdaresham az marhale 2 haye ghabli bood soala sakht boodand va ghashang ham naboodand. algorithm ham taghriban nadasht. agha hadeaghal soal midid tekrari nadid intori bazia ke soalaro didan minvisan va haghe kheili ha zaye mishe
وای .مرحله دوم دوره ۱۷ سوال ۵ فیکس سوال ۱ آزمون تشریحی هست .ای وای.
@ parisa:
احتمالا جوب میخوره
آقا یکی می تونه صورت سوال ها رو بذاره ما هم ببینیم؟
خوب معلومه.تو پاسخ نامه بهتر گفتم.
این در حالی مینیمومه که فرض بشه کمتر از ۱۵ تا کارت همانی میشه ساخت.
ادامه:
خوب حالا شماره ی یکی از دسته هایی که حد اقل یکی از اون ۶کارت درش بوده را عوض می کنیم طوری که یکی از اون ۶ کارت همانی بشه.شماره ی سابق اون دسته را مثلا a در نظر میگیریم.حالا از اون ۹۹ کارتی که میتونند شماره ی aداشته باشند حد اکثر ۱۴ تاش توی اون ۱۴ دستست(میدونی که کدومو میگم؟)پس یعنی ۹۹-۱۴تاش میتونه تو ی اون ۸۵ تا دیته ی دیگه باشه.اگه بود که حله چون یکی از اون دسته هارو با a نام گذاری میکنیم که حالا ۱۵ دسته داریم.اگه توی اون ۸۵ دسته دیگه a نداشتیم پس یعنی کارتای توی اون ۸۵ دسته تو دسته بندی اول مال ۱۳ تا دسته بودند بعد باز به طریق مشابه میریم که آخرشم به تناقض میرسیم. دیگه حال ندارم بیشتر توضیح بدم.
خوب بود؟باگ که نمی خوره؟
من اگه تستی رو خراب کردم چه کنم ؟
are man ba hal sabet kardam 4 ro
خب دیگه
الان دیگه وقت خوابه!
برین بخوابین فردا المپیاد ریاضی دارین!
آدم نباید تا دیر وقت پای کامپیوتر باشه
راستی این دفعه چرا این قدر شازز خلوته؟
سر مرحله۱ ۱۰۰۰ تا توش کامنت بود الان ۱۰۰ تاست
فردا ساعت ۲ می بینمتون
بچه ها من آمار گرفتم ازیکی از دوستام. می گفت یه دو ساعت پیش با طراح چهار حرف زده بهش گفته با دوگانه حل می شه و هال هم میشه زد.
من الگوریتم دادم 😐
گند زدم…
راستی سوال ۲ که گفته اعدادو مرتب میکنیم یعنی از ۱ تا n به ترتیب تو پشته قرار می گیرند یا فقط عدد ۱ رو و عدد n انتها باشد؟
خب حالا
چرا این حالت مینیمم هستش؟
اثبات قشنگیه ولی باید خیلی خوب بیانش کرد،
هرجاشو نفهمیدید بپرسید.
ادامه:
یعنی حداقل ۱۳۹۲-۱۳۸۶=۶ تا کارت میمونه که تو دسته بندی اول توی اون ۱۴ تا دسته نبوده.پس حالا تو دسته بندی دوم این ۶ تا کارت باید توی اون ۱۴ تا دسته ای باشند که در ابتدا گغتیم کارت همانی دارند(چون ۸۵ دسته ی دیگه همه ی کارتا شون شماره هایی دارند که توی دسته بندی اول مال اون ۱۴ دسته ای اند که قبل بهشون اشاره شد) تا اینجا ok؟
خوب می شه اگه به استان های دیگه سهمیه داده بشه
به یکی
الان شما سوالو خوندی، حل کردی؟؟
راهتو بگو
به soki:
خب عزیز من هر جایگشتی که با k-1 حرکت مرتب شه با k حرکت هم مرتب میشه دیگه!!!
به parisa:
این ۹۹ رو قبول دارم ولی بقیشو نه!
ولی چه حالی میده از یه حوزه به خاطر تقلب هیشکی قبول نشه
اونجوری که inoi نوشته پ حتما تقلب بازار بوده دیگه
به یکی
شاید توراست بگی
راستی تو حوزه ی شهید بهشتی چه خبربود
خو تو اگه سوالو میخوندی داد میزد که من لانم
فقط باید خوب داده ها رو جمع میکردی
به یکی
شاید تو راست بگی
راستی حوزه ی شهید بهشتی چه خبر بود؟
به code forces
خو تو اگه سوالو میخوندی داد میزد من لانم
فقط باید خوب از داده ها نتیجه می گرفتی
خوب ببین قرار نیست دقیقا ۱۴ باشه .
ادامه:
تو دسته بندی اول تو هر دسته حد اکثر ۹۹تا کارت قرار میگیره چون اگه بیشتر بشه طبق اصل لانه کبوتری تو دسته بندی دوم حداقل ۲تا کارت هم شماره باهم تو یک دسته میفتند پس یعنی توی ۱۴ تا دسته حد اکثر ۱۴*۹۹=۱۳۸۶ تا کارت قرار میگیره. تا اینجاشو فهمیدی؟
بهcodeforces
شما که می گی برای n = 4, k = 2 جواب شده ۱۸
برای k = 1, n = 4 جواب میشه ۸
که یعنی جمعش از ۲۴ که کل جایگشت هاست بیشتره که این یعنی تو اون ۸ یا ۱۸ حالت تکراری داری که